Duurzaam speelgoed

Duurzaam speelgoed is gemaakt van materialen die goed zijn voor het milieu en de gezondheid van uw kind. Organisch katoen, beukenhout en natuurlijk rubber zijn allemaal voorbeelden van materialen waaruit u kunt kiezen. U kunt zelfs Disney-exclusieve speelgoed kopen die 100% post-consumentenplastic zijn. Ze zijn ook recyclebaar en BPA en ftalaatvrij.

Natuurlijk rubber

Natuurlijk rubber is een natuurlijk, veilig en milieuvriendelijk materiaal voor speelgoed. Dit natuurlijke materiaal komt van de latex van de rubberboom, die afkomstig is uit Zuid -Amerika en nu wordt gevonden in vele tropische regio’s over de hele wereld. Het sap van de rubberen boom wordt geoogst in een niet-destructief proces door op zijn schors te tikken. Zodra het tikkende proces is voltooid, zal de boom regenereren en meer latex produceren.

Organisch katoen

Biologisch katoenspeelgoed is een geweldige optie voor kinderen die milieubewust zijn en een merk willen ondersteunen dat duurzame landbouwpraktijken ondersteunt. Dit speelgoed wordt gemaakt met behulp van gecertificeerd biologisch katoen en zijn veilig voor baby’s om mee te knuffelen en te knuffelen. Ze kunnen handgemaakt worden in India en kunnen machine-gewassen worden. Voor extra zachtheid kunnen ze een paar minuten in de droger worden geplaatst en gedroogd lucht.

Beech Wood

Toymakers gebruiken Beech Wood om een verscheidenheid aan speelgoed te maken. Dit type hout is goedkoop, duurzaam en hypoallergeen. Het fijne korrel- en lage splintergehalte maakt het een populaire keuze voor speelgoed. Een ander populair hout dat voor speelgoed wordt gebruikt, is Maple, wat zowel hypoallergeen als voedsel veilig is.

Bamboe

Bamboo is een ongelooflijk duurzaam materiaal dat gemakkelijk beschikbaar en zeer efficiënt is. Het resultaat is prachtig, duurzaam speelgoed dat veilig is voor kinderen en de planeet. Dit speelgoed kan vele jaren duren en kan zelfs van de ene generatie op de andere worden overgedragen.

Hergebruikt hout

Rested Wood is een hernieuwbare hulpbron die in verschillende producten kan worden gebruikt. Het diverse gebruik helpt om de vraag naar maagdelijk hout uit bossen te verminderen. Hout dat al is gerecycled kan worden gebruikt om speelgoed te maken. Het gebruik van gerecycled hout in speelgoed vermindert de hoeveelheid hout die moet worden verminderd.

Gerecycled plastic

Speelgoedrecycling kan een geweldige manier zijn om afval te verminderen en het milieu te helpen. Veel speelgoedfabrikanten accepteren nu uw oude plastic speelgoed en veranderen ze in gerecyclede plastic producten. Het proces van het recyclen is niet eenvoudig. Meestal moet u de kunststoffen scheiden van de stoffen en metalen. Daarna worden de materialen naar een verwerkingsfabriek gestuurd waar kunststoffen worden gesmolten, gepelletiseerd en gevormd in nieuwe producten.

Houten speelgoed

Houten speelgoed heeft veel voordelen voor kinderen en het milieu. Ze zijn duurzaam en milieuvriendelijk en moedigen een gezonde levensstijl aan en een gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Houten speelgoed helpt kinderen ook om sociale en creatieve vaardigheden te ontwikkelen en hen te helpen de natuur te respecteren. Kinderen leren het beste wanneer ze spelen en houten speelgoed mogelijk eindeloos fantasierijk spel mogelijk maken.

3D-geprint speelgoed

Eén bedrijf probeert speelgoed te maken dat een leven lang meegaat door 3D -printen te gebruiken. Dit bedrijf wordt IC3D genoemd en is gevestigd in Columbus, Ohio. Ze gebruiken hun state-of-the-art 3D-printers om speelgoed te produceren.

Scroll to Top